31 شهريور 1398 - 11:13
مدیرعامل فرابورس مطرح کرد :

بازار سرمایه راه گذار به سوی اقتصاد شفاف

مدیرعامل فرابورس اعلام کرد: استفاده همه جانبه از بازار سرمایه می‌تواند راه گذار به سوی اقتصاد شفاف باشد.
کد خبر : ۱۰۴۸۳۲
دکتر هامونی

به گزارش ایبِنا، امیر هامونی در نشست با معاونت سیاسی صداوسیما اعلام کرد: با اشاره به اهمیت تطابق سیاست‌های کلان فرابورس با مفاد و بندهای اقتصاد مقاومتی، اعلام کرد که از ابتدای سال جاری فرابورس تلاش کرده تمامی تصمیم‌ها و سیاست‌هایش را بر پایه تحقق بخشیدن به شعار «اقتصاد مقاومتی: تولید- اشتغال» اتخاذ کند.


مدیرعامل فرابورس در پاسخ به این پرسش که نقش بازار سرمایه در بازار مقاومتی چه می‌تواند باشد، گفت: تمامی بندهای اقتصاد مقاومتی به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به بازار سرمایه مرتبط هستند؛ بنابراین این بازار می‌تواند نقش کلیدی در عینیت بخشیدن به مفاد اقتصاد مقاومتی داشته باشد.


وی در ادامه گفت: شاید برای برخی این پرسش مطرح شود که مبحثی مانند امنیت غذایی چه ارتباطی می‌تواند با بورس داشته باشد اما ما بارها مطرح کرده‌ایم که شرکت‌های کشاورزی بزرگ می‌توانند به بازار سرمایه راه پیدا کنند و پایه‌های خود را مستحکم‌تر و دامنه فعالیت‌هایشان را گسترده‌تر کنند؛ در واقع ما برای تقویت امنیت غذایی، راهی به جز تقویت اقتصاد امنیت غذایی نداریم.


افزایش بهره‌وری


هامونی با اشاره به اینکه در کشورهای اقتصادی بزرگ، شرکت‌ها برای افزایش بهره‌وری و گسترش خود وارد بورس می‌شوند، توضیح داد: من در دنیا بنگاهی را نمی‌شناسم که برای قدرتمندتر شدن راهی جز ورود به بورس را طی کرده باشد. ما تمام تلاش خود را می‌کنیم که شرکت‌های بزرگ و کوچک وارد بورس یا فرابورس شوند.


مدیرعامل فرابورس فقدان شفافیت مالی و فرارهای مالیاتی را بزرگ‌ترین مانع شرکت‌ها برای حضور در بورس دانست و افزود: ۳۸ درصد اقتصاد کشور در بورس شفاف است و بزرگ‌ترین چالش اقتصادی کشور مربوط به شرکت‌هایی است که خارج از بورس هستند. تصور کنید شرکتی که تا پیش از این، ماهانه ۱۵۰ میلیون تومان مالیات پرداخت می‌کرده است چطور می‌تواند بعد از ورود به بورس خود را راضی به پرداخت مالیات مثلا سالی ۲۰ میلیارد تومان کند؟


بورس مانند نورافکن است


به گفته هامونی بورس مانند نورافکن است و بر پستوهای تاریک اقتصاد نور می‌تاباند. اکنون هم فضای فرار مالیاتی بیش از پیش تنگ شده و می‌توان به چشم‌انداز روشن آن امیدوار بود.


وی در این نشست اعلام کرد که در یکی از بندهای اقتصاد مقاومتی به ارتقای نظام مالی اشاره شده است و افزود: وقتی رهبر انقلاب در اقتصاد مقاومتی به مسئله ارتقای نظام مالی اشاره می‌کنند، یعنی نظام مالی ما چندان تنومند نیست و باید به آن توجه شود. به گفته وی مسائلی در این میان وجود دارد به نام تامین مالی بورس‌محور یا بانک‌محور که شاید در برخی مواقع حتی به اقتصاد ما ضربه بزند و باعث تشدید فضای دوقطبی شود؛ گاه این سیاست بر خلاف سیاست کلان اقتصاد مقاومتی می‌شود و ما را از هدفمان دور می‌کند.


هامونی در ادامه با اشاره به اینکه در همه جای دنیا، ارکان مالی با یکدیگر هماهنگ و هم‌راستا هستند، گفت: مثلا در دستگاه خودپرداز گزینه‌ای وجود دارد که کاربر بتواند در جریان عرضه اولیه قرار بگیرد و از طریق آن وارد بازار شود اما در ایران به نوعی میان بورس و بانک رقابت ایجاد شده و بانک چنین خدمتی را ارائه نمی‌کند.


مردمی کردن اقتصاد


 وی ضمن تاکید بر ضرورت مردمی شدن اقتصاد گفت: ما همیشه درصدد مردمی کردن اقتصاد بودیم و سهام عدالت نیز قدمی در این راستاست. برای ما سوال است که چرا بورس باید در اختیار کسانی باشد که به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند؟ چرا مردم روستاها و شهرستان‌های ایران نمی‌توانند دسترسی برابری به بازار سرمایه داشته باشند و برای خود ثروت آفرینی کنند؟ البته در همه جای دنیا دو بورس وجود دارد، بورس تخصصی و بورس مردمی. در کشور ما باید مردم تشویق شوند در بازار سرمایه حضور پیدا کنند.


ظرفیت‌های بازار سرمایه


هامونی با برشمردن ظرفیت‌های بازار سرمایه، گفت: ابزارهایی مانند سندباکس و صکوک، بازار سرمایه را با تحولات بزرگی همراه کرده‌اند. صکوک یا ابزارهای مالی اسلامی نه تنها در کشور خودمان بلکه در تمام جهان با استقبال مواجه شده است و با توجه به افزایش جمعیت مسلمانان در اروپا و سرمایه‌ آن‌ها دولت‌های اروپایی درصدد استفاده از این ابزارها هستند تا بتوانند سرمایه مسلمانان را جذب کنند.


 وی در پایان یادآور شد: بخشی از تلاش‌های اخیر ما در راستای این بوده که نشان بدهیم بازار سرمایه حتی در صلح بین‌الملل نیز موثر است و ارتباط تنگاتنگ بورسی کشورها می‌تواند تضمین صلح و دوستی درازمدتشان باشد. به همین دلیل است که ما با تمام قوا به سمت توسعه همکاری و هماهنگی با بورس‌های کشورهای همسایه در حرکت هستیم.

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر